Curator Paradigit onderzoekt mogelijkheden doorstart: faillissement door eigenaar zelf aangevraagd

10 februari 2016 om 12:38
nl
De curatoren van de dinsdag failliet verklaarde Eindhovense computerketen Paradigit onderzoeken momenteel de mogelijkheden van een doorstart. Dit zegt een woordvoerder namens curator Jaap van der Meer van Turnaround Advocaten in Best. Hoeveel geïnteresseerden er zijn en wat de scenario’s zijn die worden bekeken, kan de curator nog niet zeggen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Ook weet hij nog niet hoe groot de schuldenlast is van het bedrijf. “We zijn in afwachting van verschillende gegevens die we hebben opgevraagd. Alles bevindt zich nog in de oriënterende fase”, laat een woordvoerder namens de curator weten.
Het faillissement is door eigenaar Arjen de Koning zelf aangevraagd. In totaal staan als gevolg van het faillissement meer dan tweehonderd mensen op straat.
Webwinkel niet geraaktDe twaalf winkels, vijf shops in de V&D en het distributiecentrum in Eindhoven zijn als gevolg van het faillissement gesloten. De webwinkel, een zelfstandig bedrijf, is niet geraakt door het faillissement.
Paradigit had onder meer winkels in Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch. Op de website laat het bedrijf weten dat Paradigit probeert de garanties van in fysieke winkels gekochte producten over te laten nemen door de webwinkel.
Gevolgen voor reparatiesReparaties aan producten die zijn opgestuurd, worden volgens de mededeling op de website normaal uitgevoerd. Als bijvoorbeeld een computer naar een Paradigit-winkel is gebracht om daar te worden nagekeken, dan is het nog even onduidelijk wanneer deze weer kan worden opgehaald.
Paradigit wijt het faillissement aan de aanhoudende malaise bij de winkels doordat steeds meer mensen online kopen. Daardoor sloot het bedrijf een halfjaar geleden al tien winkels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.