Eindhovenaren willen een burgemeester die werkt aan een sociale en leefbare stad

10 februari 2016 om 15:04
nl
De nieuwe burgemeester van Eindhoven moet vooral werken aan een sociale en leefbare stad. Dat vindt in elk geval de helft van de bijna 3300 Eindhovenaren die de enquête van de gemeenteraad invulden over de eisen waaraan de opvolger van Rob van Gijzel moet voldoen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Met de enquête kregen Eindhovenaren de kans aan te geven over welke eigenschappen hun nieuwe burgemeester moet beschikken. Na werken aan een sociale en leefbare stad moet de opvolger van de huidige burgemeester volgens de invullers van de enquête vooral werken aan een stad van kennis, innovatie en technologie.
Daarbij moet de nieuwe burgervader daadkrachtig en rechtvaardig zijn en boven de partijen staan. 35 procent van de mensen die reageerden, vindt dat Van Gijzels opvolger zich in Den Bosch, Den Haag en Brussel hard moet maken voor de stad.
Gemeenteraad neemt resultaten meeDe gemeenteraad neemt de uitslag van de enquête mee bij het opstellen van de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Deze wordt door de gemeenteraad op 23 februari vastgesteld.
Op 1 december kondigde burgemeester Rob van Gijzel aan dat hij per 1 september vertrekt. Hij is op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.