Video

Er is merchandising na de dood: speciale grafkist en urn voor Jeroen Bosch 500

10 februari 2016 om 17:48
nl
Sterven als Jheronimus Bosch dát is vrij lastig. Toch kunnen mensen ná hun dood wel heel dichtbij Jeroen Bosch komen. Drie uitvaartondernemingen in Den Bosch komen namelijk met de Jheronimus Bosch Uitvaart.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Bij zo’n bijzondere uitvaart is het mogelijk om een speciale rouwkaart, urn of grafkist te bestellen in het thema van Bosch 500. Het is dit jaar de 500e sterfdag van de schilder. Volgens de drie uitvaartondernemingen is de 'productreeks toegespitst op het levenseinde'.
Er zijn vier verschillende kisten. Ze hebben opdrukken van de bekende werken van Jeroen Bosch ‘Tuin der Lusten’, ‘Laatste Oordeel’, ‘Demonen’ en ‘Verzoeking’. De afbeeldingen worden er met folie opgebracht en zijn biologisch afbreekbaar.
Kist kost 940 euroDe basis van de kist is een massief populierenhout. “De kist kost 940 euro”, vertelt één van de initiatiefnemers. “Dat is een normale prijs, zodat ook mensen met een kleine beurs de kist kunnen bestellen.”
Vrijdag is de opening van de Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Als het nieuws hierover is te vinden op omroepbrabant.nl/jeroenbosch

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.