'New Kid' Tim Haars in serieuze film: vluchteling in huis nemen of juist terugbrengen?

10 februari 2016 om 21:10 • Aangepast 21 november 2020 om 12:48
nl
Tim Haars uit Den Dungen, bekend van New Kids, gaat een hoofdrol spelen in een uiterst serieuze film over vluchtelingen, 'Route du Soleil'. De opnames van de film beginnen binnenkort. Dat meldde producent Smarthouse Films woensdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Route du Soleil gaat over twee vrienden die in een kroeg een discussie krijgen over de vluchtenlingenproblematiek. Eén vriend vindt dat ze welkom zijn, terwijl de ander betoogt dat ze beter terug kunnen naar het land van herkomst.
Bizarre afspraakHaars speelt één van de vrienden, die na een bizarre afspraak hun plannen proberen te realiseren. De een neemt een vluchteling in huis. De ander, die vindt dat het allemaal gelukzoekers zijn, brengt er eentje terug.
Maar, zoals dat gaat in films, loopt het niet helemaal van een leien dakje. Dat is bewust, zo stelt regisseur Karsten de Vreugd in verklaring. "In deze wereld van tweedeling kunnen we wel wat bruggen gebruiken, en dat is wat ik wil met deze film. Een brug bouwen. Of een poging doen."
Het is nog niet duidelijk wanneer Route du Soleil op het witte doek verschijnt. De makers willen een deel van het benodigde budget binnenhalen via de crowdfundingsite Cinecrowd. Ze hebben 10.000 euro nodig, waarvan op het moment van schrijven bijna 6.700 euro is opgehaald.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.