Mark Rutte grapt over Lilian Marijnissen van SP: 'Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max'

11 februari 2016 om 00:38
nl
Minister-president Mark Rutte is niet altijd een serieuze politicus. Dat hij ook een grappenmaker is, bleek woensdagavond tijdens de zogenoemde Correspondents' Dinner. Daarin nam hij in een humoristische speech onder anderen de Osse politica Lilian Marijnissen op de korrel.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Roddelblad Privé meldde onlangs dat de Osse, een dochter van SP-coryfee Jan Marijnissen, een relatie heeft met Omroep Max-baas Jan Slagter. Dit zorgde voor enige commotie, want Slagter is namelijk 31 jaar ouder dan de 30-jarige Lilian.
'Dochter Marijnissen wordt klaargestoomd'Dat ook Rutte de laatste gossip niet is ontgaan, maakte hij maar eens duidelijk tijdens zijn voorlopig eenmalige cabaretoptreden. "Bij de SP heeft Jan Marijnissen eindelijk afscheid genomen. Zijn dochter wordt nu klaargestoomd voor de partijtop. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max."
De zaal kon er hartelijk om lachen. Slagter, die zelf ook aanwezig was bij het Correspondents' Dinner, was minder gecharmeerd. Hij lachte duidelijk als een boer met kiespijn.
Amerikaanse traditieDe Correspondents' Dinner is een van oorsprong Amerikaans initiatief waarbij journalisten de president een sjiek diner aanbieden en de president een grappige speech geeft. Hij neemt daarin de mediawereld, andere politici, maar ook zichzelf op de hak.
En dat deed Rutte dan ook: “Eén van de redacteuren van NRC heeft me een jaar gevolgd", zo vertelde hij. "Zit je ergens rustig in Groningen een eierbal te eten: Petra. Zie je ergens een groene waas: Petra met een groene outfit. Ga je in Jordanië een oude stad bezoeken: Petra. Zélfs mijn moeder dacht op een gegeven moment dat ik eindelijk een vriendin had.”
TerugkijkenIn 2011 beloofde Rutte aan presentator Twan Huys ooit mee te doen aan een Nederlandse versie van het progrogramma. Die belofte is hij dus nagekomen. Bij Uitzending Gemist is de hele uitzending terug te kijken.
In de uitzending is ook te zien hoe Rutte grapt over GroenLinks-voorman Jesse Klaver uit Roosendaal. “Jesse is als een jonge fles wijn en het zou zonde zijn die te vroeg open te trekken!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.