Jan Slagter ontkent relatie met Lilian Marijnissen na 'vervelende' grap Mark Rutte

11 februari 2016 om 21:17
nl
Omroepbaas Jan Slagter van MAX baalt van de grap die premier Rutte woensdagavond over hem en zijn vermeende vriendin Lilian Marijnissen maakte tijdens het Correspondents' Dinner. Slagter werd op de hak genomen met de woorden: "De dochter van Jan Marijnissen wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep MAX." Maar Slagter zegt helemaal geen relatie te hebben met Marijnissen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De minister-president refereerde tijdens zijn humoristische toespraak aan de vermeende relatie tussen de 61-jarige Slagter en de 30-jarige Lilian uit Oss. Dat de omroepbaas niet kon lachen om de grap, werd groot in beeld gebracht tijdens de uitzending van woensdagavond.
ZIE OOK: Mark Rutte grapt over Lilian Marijnissen van SP: 'Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max'
'Ik druk mij genuanceerd uit'Donderdagochtend zei hij in het radioprogramma Goeiemorgen Lex van 100% NL het vervelend te vinden dat er privéaangelegenheden werden gebruikt.
“Het enige wat ik er vervelend aan vond, is dat privézaken daar werden belicht. En ik vind dat dat een minister-president niet past en dat vond ik er vreemd aan. Dat heeft hij nergens anders gedaan, en daar wel. En dan druk ik me een beetje genuanceerd uit.''
Commotie om nietsRoddelblad Privé meldde onlangs dat de Osse Lilian, een dochter van SP-coryfee Jan Marijnissen, een relatie heeft met Omroep Max-baas Jan Slagter. Dit zorgde voor enige commotie, want Slagter is namelijk 31 jaar ouder dan de 30-jarige Lilian.
Tegenover het AD liet Slagter donderdag weten dat er helemaal geen relatie is."Op dit moment worden ook mensen in onze directe omgeving continu geraakt door deze berichtgeving en dat vinden we onjuist", schrijft hij.
"Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie."
Geen reactie meerDe twee sluiten de geruchtenstroom af met: "Op verdere speculaties, vragen en insinuaties zullen wij niet meer reageren. We hopen dat een ieder hier begrip voor heeft en ons, en onze directe omgeving, rust wil gunnen aangaande privézaken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.