Bossche stichting Opis kan ondanks diefstal naar feestje met Willem-Alexander

11 februari 2016 om 11:37
nl
De Bossche stichting Opis beleefde tijdens carnaval een nachtmerrie. Haar werkplaats aan de Poeldonkweg kreeg bezoek van dieven. Alle spullen zijn verdwenen en het pand is van voor tot achter overhoop gehaald. “Voor ons was er dit jaar geen carnaval”, treurt bestuurder Marleen van Dongen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Door de inbraak en diefstal is de planning van Stichting Opis danig in de war geraakt. De stichting had plannen om vrijdag met een mobiele smederij op de Parade te gaan staan vanwege de komst van koning Willem-Alexander. Die kunnen doorgaan, zo meldt Marleen van Dongen.
Grote buitOnbekenden zagen in de nacht van zaterdag op zondag kans om in te breken en voor ruim 10.000 euro aan spullen buit te maken. Het gaat onder meer om computers, hand- en elektrisch gereedschap, etenswaar en bedrijfskleding.
“We stonden verbijsterd in onze carnavalskleding te kijken naar de ravage”, meldt Van Dongen. “Door de inbraak en diefstal zijn wij veel waardevolle spullen en informatie kwijtgeraakt. Met man en macht zijn wij bezig om te zorgen dat onze cliënten, opdrachtgevers en relaties geen nadeel ondervinden.”
Aangifte van diefstalDe gedupeerde medewerkers voelen zich erg gesteund door vrienden en hun zakelijke relaties. “We worden goed geholpen. Daar zijn we erg blij mee.” Van Dongen heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. “We zijn gelukkig goed verzekerd. Dat is een meevaller.”
Werken aan BoschBeestOpis gaat vrijdag een BoschBeest in het klein maken. De stichting is al sinds vorig najaar met inwoners van de gemeente Den Bosch bezig met de bouw van een ongeveer negen meter hoog stalen kunstwerk in de vorm van een dier. De spectaculaire onthulling van dit kunstwerk is in december dit jaar op het Willemplein.
De L-vormige demoversie waaraan vrijdag vanaf twaalf uur 's middags op de Parade wordt gewerkt, wordt twee meter hoog. Beide creaties zijn gebaseerd op ideeën van uiteraard Jeroen Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.