Willem II strikt Anouar Kali: 'Blij dat ik weer op de Nederlandse velden sta'

11 februari 2016 om 12:21
nl
Willem II heeft een principe-akkoord bereikt met Anouar Kali. De middenvelder moet alleen nog zijn contract bij zijn vorige club Al Arabi in Qatar laten ontbinden. "Daar zijn we nu druk mee bezig, dat komt wel goed. Dat kan ieder moment gebeurd zijn", zegt hij tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

Als dat contract in Qatar eenmaal ontbonden is, kan Anouar Kali (24) zijn rentree op de Nederlandse velden maken. De middenvelder vertrok een jaar geleden halsoverkop bij FC Utrecht, maar het avontuur in de woestijn werd geen succes.  "Ik heb daar een half jaar gezeten, maar het was niet best. Al Arabi verhuurde me direct aan een andere club. Na een half jaar zou ik terug bij Al Arabi komen, maar toen was er ineens een andere trainer en een ander beleid.  Ik heb geen spijt van die keuze, dit hoort ook bij voetbal. Heb ik dit ook weer meegemaakt."
Streppel: 'Hij is fit en technisch vaardig'Kali hield deze zomer zijn conditie op pijl bij De Graafschap, daarnaast trainde hij voor zichzelf. Ondanks een forse wedstrijdachterstand laat trainer Jurgen Streppel weten onder de indruk te zijn van zijn conditionele vaardigheden. "Hij heeft hard getraind, met hem erbij hebben we weer wat meer keuze op het middenveld. Hij is technisch vaardig, nu maar kijken of hij zaterdag tegen De Graafschap al minuten kan maken", aldus de Helmondse oefenmeester. "Ik heb mijn koppie niet laten hangen. Mijn vrienden en familie hebben me er ook doorheen geholpen. Er waren ook clubs uit het buitenland, maar ik wilde per se in Nederland spelen. Gelukkig krijg ik deze kans bij Willem II", zegt Kali zelf.
Boek FC Utrecht is dichtKali kwam vorig jaar bij FC Utrecht in opspraak omdat hij ploeggenoot Kristoffer Peterson tijdens een training een gebroken kaak sloeg. Vrijwel direct daarna vertrok hij naar Qatar. Kali liet vooraf weten niet meer op zijn tijd bij FC Utrecht in te willen gaan, omdat dat hoofdstuk voor hem is afgesloten. "Ik wil me weer als voetballer bewijzen, ik voetbal al mijn hele leven. Ik ben blij dat ik weer op het veld kan staan", is alles wat hij erover kwijt wil. "We hebben het even over het verleden gehad, niet meer en niet minder. Nu gaan we met elkaar werken", reageerde trainer Jurgen Streppel desgevraagd.
Er ligt voor Kali in Tilburg een contract voor vier maanden klaar. De middenvelder speelde behalve voor FC Utrecht in het verleden ook voor Roda JC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!