Vermeende moordenaar van Linda van der Giesen definitief voor 2 maanden naar Pieter Baan Centrum

11 februari 2016 om 14:41
nl
De vermeende moordenaar van Linda van der Giesen, de 37-jarige John F., wordt op zeer korte termijn opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdagmiddag bekendgemaakt.
Profielfoto van Sebastiaan Quakel
Geschreven door
Sebastiaan Quakel

Het Openbaar Ministerie pleitte vorig jaar al dat de hoofdverdachte voor medisch onderzoek naar de psychiatrische observatiekliniek in Utrecht moet.
NabestaandenDe strafzaak tegen de 37-jarige man uit Zevenbergen ging donderdag na een onderbreking van ruim twee maanden weer verder. Het gaat om de tweede zitting. Er kwamen nog meer nabestaanden dan de eerste keer. Wederom liet John F., die momenteel vastzit in de gevangenis in Dordrecht, zich niet zien in de rechtszaal.
Inmiddels is het strafdossier afgerond, zo meldde de officier van justitie. Advocaat Jan-Hein Kuijpers vertelde woensdagavond tegen Omroep Brabant niet te zullen komen naar de zitting omdat hij de dossierstukken later dan gepland heeft ontvangen. "Ik moet mij daar nog in verdiepen voordat ik met verdere onderzoekswensen zal komen."
PsychoseJohn F. moet binnenkort nog gehoord worden door het onderzoeksteam. In het medische onderzoek naar F. moet duidelijk worden of hij inderdaad een psychose had toen hij zijn voormalige vriendin Linda van der Giesen in augustus door het hoofd schoot op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk.
De verdachte heeft inmiddels bekend haar te hebben doodgeschoten, onthulde zijn raadsman bij Omroep Brabant. Of hij inderdaad een psychose had, wordt naar alle waarschijnlijkheid duidelijk na zijn behandeling in het Pieter Baan Centrum. Wanneer de inhoudelijke behandeling is en de nabestaanden dus de kans krijgen te spreken in de rechtszaal, is nog niet duidelijk.
TweeSteden ZiekenhuisLinda, die oorspronkelijk uit Fijnaart komt, werkte sinds 2010 bij het TweeSteden Ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Duidelijk is dat ze relationele problemen had met John F. Vier weken vóór de moord verbrak Linda de relatie met de Zevenbergenaar.
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.