NAC staat tweede in de Jupiler League, maar de focus is niet zo op plek één gericht

11 februari 2016 om 15:19
nl
NAC staat sinds afgelopen weekeinde tweede in de Jupiler League. De club uit Breda stond dit seizoen nog niet zo hoog geklasseerd. "We moeten gewoon iedere week winnen en niet zo gefocust zijn op plek één", meent doelman Jelle ten Rouwelaar.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Natuurlijk wil Ten Rouwelaar niets liever dan kampioen worden met NAC. "Met de titel ben ik nog altijd bezig, maar we moeten het per week bekijken. Als we vanaf nu alle wedstrijden winnen, weet je het nooit."
Stand Jupiler League:01 Sparta Rotterdam 22-52 (promotieplaats)02 NAC Breda 23-4503 VVV Venlo 23-43
De ervaren doelman vervolgt: "Als we goed gaan voetballen, worden we daar uiteindelijk voor beloond." Ploeggenoot Ronnie Stam heeft de titel ook nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het geloof is er nog. Koploper Sparta heeft een goede ploeg en goede trainer, maar dat hebben wij ook."
Stam heeft dus dezelfde mening als Ten Rouwelaar. NAC moet vanaf nu gewoon alle wedstrijden in de Jupiler League winnend afsluiten, zo stelt hij. "Ik hou niet zo van scenario's van als dit, als dat. We kijken aan het einde van het seizoen wel waar we staan."
Periodekampioen?Voor de ploeg uit Breda lonkt door de goede prestaties een periodetitel. NAC staat eerste in het klassement om de derde periode. Stam: "Ik zou het mooi voor de fans vinden als we die titel pakken. Ze steunen ons door dik en dun. Vooral voor die mensen zou ik het leuk vinden."
NAC speelt vrijdag thuis tegen MVV Maastricht en gaat maandagavond bij FC Emmen op bezoek. Worden beide duels gewonnen, legt de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen beslag op de periodetitel. Daarmee is NAC zeker van deelname aan de play-offs om promotie naar de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.