Gewonde militairen naar eigen Invictus Games met Edwin Vermetten, Jack Pastora en Stephanie Verhoef

11 februari 2016 om 18:17
nl
Dertig Nederlandse militairen, onder wie Edwin Vermetten, Jack Pastora en Stephanie Verhoef, doen in mei mee aan de Invictus Games in het Amerikaanse Orlando. De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor militairen die tijdens hun werk lichamelijk of geestelijk letsel hebben opgelopen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De initiatiefnemer van de Invictus Games is de Britse prins Harry. De eerste editie van de competitie vond in 2014 plaats in Londen. Toen namen er dertien landen deel aan het toernooi. Nederland won veertien medailles, waarvan twee goud en zes zilver.
Officiële presentatie in DoornDe Nederlanders die de vaderlandse eer hooghouden tijdens de tweede editie in mei, worden volgende week dinsdag gepresenteerd bij het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in het Utrechtse Doorn. Dat meldde Defensie donderdag.
Defensie liet Omroep Brabant wel weten dat er tenminste drie Brabantse militairen naar Orlando gaan. Het gaat om roeier Edwin Vermetten uit Baarle-Nassau, wheeler Jack Pastora uit Rosmalen en zwemster Stephanie Verhoef uit Rosmalen.
De Invictus Games worden gehouden van 8 tot en met 12 mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.