Met name rook- en roetschade na brand in nieuwe sporthal op sportpark Vierhoeven in Roosendaal

11 februari 2016 om 22:33
nl
De brand die donderdagavond woedde in de nieuwe sporthal op sportpark Vierhoeven in Roosendaal, heeft voornamelijk voor rook- en roetschade gezorgd. De brand ontstond in het clubhuis van atletiekvereniging Thor. Voor deze club is de brand een behoorlijke domper. Het is volgens een lid van de vereniging nog maar de vraag of er de komende tijd 's avonds op de baan gesport kan worden.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het licht moet volgens hem uit de meterkast komen waar de brand als gevolg van kortsluiting is ontstaan. In de zaal waar Dynamo turnt, heeft de brand niet gewoed. De turntoestellen zijn volgens de vereniging dan ook niet beschadigd. Wel zit alles onder een laagje roet.
"Alles moet schoongemaakt worden. En die brandlucht is niet goed voor je", laat Francois Brouwers namens de club weten. Het duurt volgens hem wel een aantal weken voor er weer getraind kan worden in de zaal.
Vol met rookOm halfnegen donderdagavond meldden omwonenden de brand. Het sein brand meester werd rond tien over tien gegeven.
De sporthal hing vol met rook. Het pand is geventileerd. De brandweer moest een stuk uit de zijkant van de sporthal slijpen voor bluswerkzaamheden.  
De brandweer was aanwezig met een hoogwerker en tankautospuit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.