Video

SPM Shoeters wint moeizaam van hekkensluiter BSW Weert

11 februari 2016 om 23:56
nl
SPM Shoeters heeft donderdagavond met 81-63 gewonnen van hekkensluiter BSW Weert. De Bossche basketballers begonnen zeer matig aan de wedstrijd. In de rust stonden de bezoekers uit Limburg zelfs met drie punten voor.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Na de pauze kwam er meer energie in het spel van SPM. In het derde kwart keerde het tij dan ook, waardoor de Bosschenaren met een ruime winst de zege naar zich toe konden trekken.
BlauwdrukDe wedstrijd leek een blauwdruk van de vorige ontmoeting, waarin de Bosschenaren pas in de slotfase afstand konden nemen van de Limburgse laagvlieger. "We begonnen niet agressief genoeg", zegt Marcel Aarts. "Zij bleven daardoor de hele tijd in de wedstrijd. Ze kregen veel ruimte en wij misten aanvallend veel ballen. Die combinatie maakte het moeilijk."
Toch kon Shoeters in het derde en vierde kwart makkelijk uitlopen op Weert. "In tweede helft pikten we het goed op, vooral verdedigend", aldus Aarts.
Weerzien met Van VugtBij Weert kwam Aarts nog een oude bekende tegen. Jeroen van Vugt uit Den Bosch speelde een tijdlang bij Den Bosch en Nijmegen samen met Van Vugt.
Laatstgenoemde speelt sinds dit seizoen weer op het hoogste niveau. Hiervoor deed hij bijna vier jaar lang een stapje terug. Van Vugt werd ooit gezien als een groot talent. Mocht zelfs meedoen aan een toernooi voor Europese topbasketbaltalenten in Litouwen. Maar na zijn overstap naar Nijmegen in 2011, liep alles anders dan gepland.
ArbeidsethosVan Vugt was een groot talent dus, maar zijn arbeidsethos was niet optimaal. "Met mijn talent boven de anderen. Ik speelde altijd en hoefde nooit hard te werken om speelminuten te krijgen."
Pas toen hij wat ouder werd en voor hem geen ruimte was bij Den Bosch vanwege de vele Amerikanen, moest hij verkassen naar Nijmegen. Om minuten te maken. Maar ook daar krijg hij te maken met fikse concurrentie. Iets wat hij niet gewend was. Dus besloot hij om voor zijn studie te kiezen. Dit seizoen speelt hij in dienst van BSW Weert. Terug op het hoogste niveau, maar wel bij een laagvlieger.
DoelBij de Limburgse ploeg wil hij vooral veel speelminuten maken en dat doen wat hij in het verleden verzuimde: hard werken. "Ik ben blij dat ik bij Weert een kans krijg. Ik speel veel en mag soms ook starten. Dat is sowieso al een hele eer."
Maar stiekem droomt hij om weer in zijn thuisstad Den Bosch te spelen. Want: "Mijn hart ligt daar", zegt hij zonder twijfel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.