'Jan B. uit Hulten mogelijk de man achter enorme wapenvondst in loods Nieuwegein vorig jaar' - Omroep Brabant

'Jan B. uit Hulten mogelijk de man achter enorme wapenvondst in loods Nieuwegein vorig jaar'

12 februari 2016 om 07:16
nl
Vermeend wapenhandelaar Jan B. uit Hulten is mogelijk de man achter de enorme wapenvondst in een loods in Nieuwegein vorig jaar. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Zijn vingerafdrukken zouden volgens de krant gevonden zijn op wapens die de recherche ontdekte in Nieuwegein.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

B. werd al gelinkt aan de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld. Wapens die werden gebruikt bij diverse afrekeningen zouden door hem geleverd zijn.
B. vrijdag gehoord voor de zaak in Nieuwegein. Het vorig jaar zomer aangetroffen wapenarsenaal bestond uit onder meer ruim zestig pistolen en revolvers en 36 automatische wapens.
De vondst van vingerafdrukken op de wapens werd bekendgemaakt door een officier van justitie van een andere zaak. "Ik heb het idee dat hij  zijn mond voorbij heeft gepraat omdat het niet de bedoeling was dat dat openbaar zou worden. Of er helemaal geen link is met mijn cliënt kan ik niet zeggen, maar ik verwacht niet dat er veel uit het verhoor komt", zegt Brian de Pree, de advocaat van Jan. B.
Een van de grootste wapenvondstenHet was een van de grootste wapenvondsten ooit. Eerder vorig jaar werden in een loods van B. en in een ander pand zestig automatische wapens en granaten gevonden.  
Justitie bevestigt in De Telegraaf twee arrestaties vanwege de wapenvondsten in Nieuwegein. Een woordvoerder zegt ‘langzaam zicht te krijgen op de handel in wapens die in het liquidatiecircuit worden gebruikt’.
Moord op Freddy JanssenB. wordt ook  verdacht van betrokkenheid bij de moord op voormalig No Surrender-lid Freddy Janssen uit Valkenswaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.