Geloofsgroep Oase gaat buiten parochie in Veldhoven verder: zaterdag eerste eigen viering - Omroep Brabant

Geloofsgroep Oase gaat buiten parochie in Veldhoven verder: zaterdag eerste eigen viering

12 februari 2016 om 08:00
nl
Geloofsgroep Oase in Veldhoven gaat buiten parochie Christus Koning zelfstandig verder. Dit heeft de geloofsgroep bekendgemaakt. De geloofsgroep trok onlangs de aandacht toen deken en waarnemend pastoor René Wilmink begin januari tijdens een viering van de groep uit de Heilige Jozefkerk in Veldhoven werd gezet.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Oase kiest er nu voor om zaterdag voor het eerst een viering buiten de parochie Christus Koning te laten plaatsvinden. “We krijgen geen ruimte van waarnemend pastoor Wilmink voor eigentijdse gebedsvieringen”, laten ze in een verklaring weten.  
Binnen de parochie in Veldhoven is het al langer onrustig. De commotie bereikte in januari een hoogtepunt toen Wilmink de kerk werd uitgezet.
LEES OOK: 'Pijnlijk', deken René Wilmink door gelovigen uit kerk in Veldhoven gezet
Oase kiest nu zaterdag voor een viering op een nieuwe locatie. De kerkzaal van de Immanuelkerk in Veldhoven. Zo’n tweehonderd meter van de Heilige Jozefkerk.
Zondag is er nog een gesprek geweest tussen vertegenwoordigers van Oase en Wilmink. De twee konden het volgens de geloofsgroep niet eens worden over meer eigentijdse gebedsvieringen binnen de parochie Christus Koning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.