Video

Vader zoontje vermoorde Linda in financiële problemen na moord: ‘Moest alles opgeven voor Jeremy'

12 februari 2016 om 14:31
nl
Het leven van Edwin Wangsakrama staat nog altijd op zijn kop sinds zijn ex-vriendin en moeder van zijn zoontje, Linda van der Giesen, een half jaar geleden werd doodgeschoten. Niet alleen mentaal, maar ook financieel staat de Tilburger aan de rand van de afgrond. “Ik heb mijn studie, loopbaan als dj en zoektocht naar een baan moeten opgeven nu Jeremy mij meer dan ooit nodig heeft”, zei Wangsakrama donderdag na afloop van de tweede zaak tegen de vermoedelijke moordenaar John F.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen werd woensdag precies een half jaar geleden doodgeschoten door haar ex John F. Sindsdien heeft Wangsakrama maar één doel en dat is met alle liefde en tijd voor de 4-jarige Jeremy zorgen. Daarvoor moest de Tilburger onverhoopt zijn studie afbreken. “Ik studeerde bedrijfseconomie en haalde goede punten. Een geweldige opleiding, maar ik kon het gewoonweg niet meer opbrengen.”
ZIE OOK: ‘Ik doe dit voor Jeremy’, onafhankelijk onderzoek naar fouten politie in zaak Linda bijna van start
'Ben hier voor Jeremy'In het bijzijn van zijn advocaat Peter Schouten deed Wangsakrama donderdag het verzoek om inzage te krijgen in de dossierstukken. De Tilburger wil deze gebruiken voor zijn aanklacht tegen de politie. Hij vindt dat het korps nalatig is omgegaan met de aangiftes die Linda heeft gedaan tegen John F.
“Ik ben hier vandaag opnieuw voor mijn zoontje”, zegt hij in de rechtbank in Breda. “Ik hoop een financiële compensatie te krijgen voor het leed dat ons is overkomen. Ik wil Jeremy een mooie toekomst kunnen bieden. Dat gaat moeilijk zoals het nu gaat. Bovendien wil ik gerechtigheid en de garantie dat dit een ander nooit zal overkomen.”
In september vorig jaar gaf de Tilburger al aan dat zijn actie bedoeld is om andere vrouwen die in een soortgelijke situatie als Linda terechtkomen te steunen.
ZIE OOK: Donaties stromen binnen voor zoontje Jeremy (4) van Linda van der Giesen: ‘Dit is machtig mooi’
Pieter Baan CentrumTijdens de tweede zitting werd bekendgemaakt dat John F. op zeer korte termijn wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum. De hoofdverdachte en zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers waren er niet bij. Over twee maanden komen F. en Wangsakrama echter wél oog in oog te staan als dan de eerste regiezitting dient. “Ik wil hem recht in de ogen kunnen aankijken”, aldus de Tilburger.
De strafzaak tegen de 37-jarige man uit Zevenbergen ging donderdag na een onderbreking van ruim twee maanden weer verder. In het medische onderzoek in het Pieter Baan Centrum moet duidelijk worden of John F. inderdaad een psychose had toen hij Linda in augustus door het hoofd schoot in Waalwijk.
Intern onderzoekHet interne onderzoek bij de politie naar de aangiftes die Linda tegen John F. heeft gedaan, is zo goed als afgerond, maakte de politie begin januari bekend bij Omroep Brabant. De resultaten van dat onderzoek zullen eerst met de direct betrokkenen, zoals nabestaanden, gedeeld worden. "We gaan dit actief brengen als het zover is", meldde een woordvoerder deze week nog.[YouTube:https://youtu.be/PCQ04CIOsfQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.