Ali B. en Brace steken 'Land van Maas en Waal' in nieuw jasje voor Jeroen Bosch-tentoonstelling

12 februari 2016 om 22:00 • Aangepast 21 november 2020 om 12:45
nl
Ter ere van het 500e sterfjaar van schilder Jeroen Bosch hebben Ali B. en Brace het liedje ‘Het land van Maas en Waal’ van Boudewijn de Groot in een nieuw jasje gestoken. “Het liedje gaat voor ons over fantasie, over ontsnappen aan de realiteit”, zegt Ali B. “We hebben er een eigen betekenis aan gegeven.”
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Wie kent 't niet? 'Daar trekt over de heuvels en door het grote bos, de lange stoet de bergen in van het Circus Jeroen Bosch'. Het deed iets met Ali B. “Ik liet het horen aan mijn zoontje en die zei: ‘hoe kan dat nou, een blauwe zon?’. En ja, dat vind ik leuk. Het is leuk om soms te ontsnappen naar een wereld die niet echt is”, legt hij uit aan Omroep Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

“Ja, het is gedurfd”, om aan zo’n klassiek nummer te sleutelen, stelt Brace. “Maar het is ook heel leuk, het is een hele mooie tekst. En ik vind het fijn om zulke liedjes te zingen, dat past wel bij me.”
Voorproefje op Omroep BrabantHet duo heeft zich bij dat fantasielied laten inspireren door Jeroen Bosch. “Ik wil naar het land van m’n fantasie”, zingt Ali alvast voor. “Het is het land waar ik alles even anders zie. Het is een land waar verstand wordt vervangen door een brandend verlangen om te leven als enfant terribles. Eventjes geen regeltjes voor mij.” Dat was een voorproefje, de rest van Den Bosch hoort het nummer zometeen op de Parade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.