Jeffrey Bruma twijfelgeval voor PSV - NEC, Lestienne en Guardado nog niet fit voor pittig uitduel

12 februari 2016 om 16:12
nl
PSV wacht zondag een pittig uitduel. De koploper gaat dan op bezoek bij NEC Nijmegen, de nummer vijf van de eredivisie. De promovendus doet het opvallend goed dit seizoen. PSV-trainer Phillip Cocu ziet bij NEC duidelijk de hand van zijn oud-collega Ernest Faber. "Ze hebben een goede trainer die goed bij de club past."
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Cocu is dan ook niet verbaasd dat NEC vijfde staat. "Faber heeft een duidelijk organisatie neergezet. Dat zie je ook terug als je ze ziet voetballen", concludeerde Cocu vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie.
WillemsCocu ging vrijdag ook in op vragen over de vorm van Jetro Willems. De verdediger lag er een lange tijd uit vanwege een hardnekkige knieblessure. Inmiddels maakt hij wat speelminuten, maar in topvorm verkeert hij nog steeds niet.
Willems oogt nog wat 'blokkig' en is in zijn spel nog wat nonchalant. Cocu: "Het is logisch dat hij niet vanaf moment één op het oude niveau zit. Hij moet nog groeien naar zijn oude niveau. Het kost ook tijd om wedstrijdritme op te doen."
Geen GuardadoVolgens Cocu oogt Willems te geblokt omdat hij veel aan krachtoefeningen heeft gedaan tijdens zijn revalidatie. "Dat geldt eigenlijk voor elke speler die langdurig eruit ligt. Hij heeft daardoor iets meer massa gekregen. We houden bij iedere speler in de gaten of hij op zijn streefgewicht zit. Dat wordt ook bij hem gedaan."
PSV moet het zondag ook zonder Maxime Lestienne en Andrés Guardado doen.Jeffrey Bruma is nog een twijfelgeval. Het uitduel met NEC begint om kwart voor vijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.