Spuugterreur treft zeker 40 vrouwen, dader hoort volgens OM in inrichting

12 februari 2016 om 18:08
nl
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet de zogenoemde 'Tilburgse spuger' voor twee jaar naar een inrichting voor stelselmatige daders (ISD). De aanklager wil dat de man die ten minste veertig vrouwen zonder aanleiding in het gezicht gespuugd heeft, daar behandeld wordt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In een ISD worden veelplegers behandeld voor hun problematiek, in het geval van de 'spuger' is dat verslavingsproblematiek en een persoonlijkheidsstoornis. Deskundigen hebben hem onderzocht en vinden hem verminderd toerekeningsvatbaar. Hij is eerder al veroordeeld voor onder meer diefstal en een doodsbedreiging.
'Te smerig voor woorden'De 27-jarige man moest vrijdag voor de rechtbank in Breda verschijnen. Het OM gaat ervan uit dat hij nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt dan de veertig vrouwen die aangifte hebben gedaan. Hij zou in een paar gevallen ook in een kinderwagen gespuugd hebben.
De aanklager noemde de daden van de man ‘spuugterreur’ en vond wat hij deed ‘te smerig voor woorden’. Het gaat volgens het OM om een man die min of meer op straat leefde.
De rechtbank doet uitspraak op 26 februari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.