Anti-voetbal levert MVV een punt op bij NAC Breda: 1-1

13 februari 2016 om 11:01
Een slappe start waarin de Limburgers op voorsprong kwamen en de pech dat slechts één van de vele Bredase kansen een doelpunt opleverde. Dit alles leidde tot een teleurstellende remise van NAC Breda tegen MVV: 1-1.
Profielfoto van Mattijs Smit
Mattijs Smit

Het gat met koploper Sparta liep door het gelijkspel op tot negen punten. De Rotterdamse koploper heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. "Aan het kampioenschap denk ik niet eens. Als we promoveren, moet het via de nacompetitie gebeuren", zegt coach Marinus Dijkhuizen van NAC.
Tenzij NAC in het restant van het seizoen onverwachts wel héél ver weg zakt op de ranglijst, komt dat ticket voor de nacompetitie er sowieso. Maar komende maandag mag NAC zich bij Emmen in elk geval opmaken voor een klein feestje. Daar kan de derde periodetitel namelijk gepakt worden.
Zuur"Als dat lukt, hebben we in elk geval reden voor een klein feestje," vindt doelpuntmaker Joey Suk. Gezien het spel had zijn ploeg tegen MVV echter ook recht op een feestje. "Zoveel kansen, zoveel balbezit. Dat we dan gelijk spelen is wel heel erg zuur."
NAC Breda maakte een valse start. Al na iets meer dan drie minuten zette Emrullah Güvenc de Limburgers op voorsprong: 0-1. NAC herpakte zich en creëerde in het halve uur dat volgde een rits aan goede kansen. De bal wilde er desondanks niet in.
DoelpuntDie bal vloog er na de pauze wél in. Joey Suk maakte vijf minuten na rust de 1-1. En MVV bleef achterover leunen. Hierdoor werd NAC vooral gevaarlijk met hoge ballen en corners.
Uitgespeelde kansen waren er weinig. Een kwartier voor tijd was Kevin van Diemen dichtbij een goal. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat. In het laatste kwartier kreeg Seuntjens zijn tweede gele kaart wegens een schwalbe. Met tien man bleef NAC vergeefs jagen op de gelijkmaker: 1-1.