Help zoeken: rouwende familie wil helden die Peter de Wijs hielpen op station Oisterwijk bedanken

13 februari 2016 om 01:37
nl
Familieleden van de deze week overleden Peter de Wijs zijn op zoek naar de helden die tot het laatste moment voor hem hebben gestreden. Het gaat om vier mensen die De Wijs woensdag op het station van Oisterwijk reanimeerden nadat hij onwel werd.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Dat vertelt zijn dochter, Maaike, vrijdagavond tegen Omroep Brabant. "We willen ze bedanken, maar ook vertellen hoe het verder is gegaan. Het moet voor hen ingrijpend zijn geweest om iemand te reanimeren en daarna in alle hectiek elkaar niet meer te zien."
Drie personen gezochtBekend is dat er zeker vier mensen betrokken zijn geweest bij de reanimatie van De Wijs, zo weet Maaike. Eén van hen is al bekend. Van de rest is de identiteit onbekend. Daarom zoeken de familieleden, onder meer via Facebook, naar de drie anderen.
Diegenen die hebben geholpen bij de reanimatie van Peter de Wijs zouden volgens de laatste informatie op het traject Eindhoven-Tilburg hebben gereisd. Wie kan zeggen wie de helden zijn, mag via Facebook contact opnemen met de familie.
'Alle kansen gehad'Peter de Wijs overleed, ondanks de dappere reanimatie, donderdag in het ziekenhuis in Tilburg. "Graag zou ik namens de familie degenen bedanken die als eerste ter plekke waren. Dankzij jullie heeft hij alle kansen gehad die voor te stellen zijn", schrijft zijn nicht Hanneke.
"Wij zijn enorm verdrietig zo plotseling afscheid te moeten nemen, maar voelen ons gesterkt in de wetenschap dat velen dit verlies samen met ons dragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.