Vloggers StukTV beboet voor brandstichting: 'Heftiger verlopen dan bedoeld'

13 februari 2016 om 17:40
nl
Drie videobloggers van het Udense videokanaal StukTV moeten ieder 280 euro boete betalen voor het opzettelijk vernielen van een caravan en auto in Leeuwarden. De jongens hadden toestemming gevraagd om op een industrieterrein in de Friese provinciehoofdstad een 'challenge video' op te nemen. Daarbij moesten een slooprijpe caravan en auto het ontgelden. "Een uit hand gelopen grap", volgens Giel de Winter van StukTV.
Profielfoto van Verschuren Corné | Rob van den Broek
Geschreven door
Verschuren Corné | Rob van den Broek

De zogenoemde vloggers hadden voor de opnames zelf een caravan en auto geregeld met als opdracht deze te slopen. "De eigenaar van het terrein wist wat we van plan waren", aldus De Winter. "Het is alleen iets heftiger en anders verlopen dan gedacht en bedoeld."
De caravan werd voor de opnames in de hens gezet, nadat de jongens die eerst helemaal gestript hadden. "We hebben de gastanks eruit gehaald, maar de banden zijn ontploft en daardoor is er ook wat zwarte rook ontstaan." Dat heeft ervoor gezorgd dat uiteindelijk 112 is gebeld en de brandweer moest komen.
Van de weg gehaaldVolgens De Winter moesten de brandweermannen zelf ook wel lachen om de actie, maar dat de actie wel gevolgen zou hebben. De jongens hebben keurig op de politie gewacht. "Na twee uur zagen we nog steeds geen politie, dus zijn we maar naar huis gegaan."
Omdat de jongens 'verdacht' waren, werden ze even later met 'Stop! Politie!' van de weg gehaald en moesten ze alsnog mee naar de het politiebureau. Na korte tijd vastgezeten te hebben, konden de jongens met een bekeuring op zak alsnog naar huis. "Het was misschien niet zo handig van ons, maar de politie kon er eigenlijk ook wel om lachen!"
Spraakmakend videokanaalDe video’s van StukTV zijn vaak spraakmakend. Zo bezorgden zij als pizzakoerier een pizza in een bouwmarkt. Maar ze vlogen ook naar Nepal na de aardbeving. Vorig jaar won StukTV de VEED-award voor het beste YouTube-kanaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.