Ireen Wüst pakt goud op ploegenachtervolging bij WK afstanden - Omroep Brabant

Ireen Wüst pakt goud op ploegenachtervolging bij WK afstanden

13 februari 2016 om 19:40 • Aangepast 21 november 2020 om 12:44
nl
Ireen Wüst heeft zaterdag bij de ploegenachtervolging goud gepakt bij het WK afstanden in het Russische Kolomna. Ze schaatste samen met Marrit Leenstra en Antoinette de Jong in de laatste rit tegen de Russen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De winnende tijd van Nederland was 2.58,12 en dat was 0,19 seconde sneller dan de nummer twee Japan. De Russische vrouwen werden derde.
Bijna valpartijHet was tot het einde spannend of de Nederlandse dames de eerste plek zouden halen. Marrit Leenstra had het namelijk erg zwaar in de laatste bocht en ze dreigde zelfs onderuit te gaan vlak voor de finish.
Ze herpakte zichzelf en wist uiteindelijk het goud veilig te stellen. Bij de ploegenachtervolging telt namelijk de tijd van de derde persoon die over de finish komt. Dat was in dit geval dus Leenstra. Als zij zou zijn gevallen, hadden de dames zeker geen goud gehaald.

Wachten op privacy instellingen...

Zilver op 3000 meterWüst won vrijdag al een zilveren medaille op de 3000 meter. Toen moest zij haar meerdere erkennen in haar eeuwige rivale Martina Sáblíková uit Tsjechië .

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.