Veldrijder Mathieu van der Poel soleert naar zege in Middelkerke

13 februari 2016 om 21:42
nl
Mathieu van der Poel heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de veldrit in Middelkerke op zijn naam geschreven. De veldrijder uit Hoogerheide soleerde op het parcours in de Belgische kustplaats naar de overwinning in de slotwedstrijd van de Superprestige en had op de eindstreep ruime voorsprong op de Belgen Tom Meeusen en Wout van Aert.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De derde plaats was voor Van Aert ruim voldoende voor de eindoverwinning in de Superprestige, maar de Belgische wereldkampioen moest daarvoor heel diep gaan. Van Aert raakte door materiaalpech vroeg in de race ver achterop maar vocht zich terug en wist te eindigen voor zijn grootste concurrent, Sven Nys, die vierde werd.
Niet tevredenVan der Poel was niet eens heel tevreden over zijn optreden zaterdag. "Het kan verbazen, maar ik was vandaag niet zo tevreden over mijn techniek. Ik maakte iets te veel foutjes naar mijn zin. Het was niet bedoeling om al zo vroeg alleen voorop te rijden, maar op dit technische parcours maakte dat niet zo veel uit. Dit is weer een mooie overwinning voor mijn lijstje", reageerde de 21-jarige oud-wereldkampioen.
Met de eindzege in de Superprestige is voor Van Aert de zogenoemde grand slam in het veldrijden dit seizoen compleet. De Belg won de drie klassementen (wereldbeker, Superprestige en bpost bank trofee) en kroonde zich tot wereldkampioen. Alleen de Europese titel moest hij aan Lars van der Haar laten.
Van der Haar haalde in de Middelkerke een zesde plek en slaagde in zijn opzet om Kevin Pauwels voorbij te streven in het eindklassement en op de derde plaats te eindigen in de Superprestige.
VrouwenBij de vrouwen ging de zege naar de Belgische Sanne Cant die ook de overwinning in het eindklassement van de Superprestige opeiste. Sophie de Boer eindigde de race in Middelkerke zondag als tweede.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.