Vick Versteijnen bouwt samen met Dakarspeed aan tweede Scania Torpedo

13 februari 2016 om 22:02
nl
Vick Versteijnen van TopTrucks zal zich voor de volgende editie van de Dakar aansluiten bij het team Dakarspeed van Maurik van den Heuvel. De twee gaan samen een tweede Scania Torpedo ontwikkelen en bouwen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Dakarspeed deed dit jaar al mee met een Torpedo. Dat leverde toen een 12e plek op in de Dakar. “We wisten dat, als we verder wilden komen en serieus willen meedoen, we een tweede torpedo moesten inzetten, zodat we als team konden opereren”, zegt Maurik van den Heuvel.
Versteijnen werd dit jaar 24e. Hij zag in dat hij met zijn DAF niet veel verder zou komen, dus ging hij op zoek naar iets anders. Hij kwam uit bij Van den Heuvel en zo ontstond het idee om samen een tweede Scania Torpedo te bouwen.
Gaat Versteijnen naar Dakarspeed?Of Versteijnen ook echt voor het team Dakarspeed gaat rijden, is nog niet bekend. “Of we ieder met de eigen kleuren en onder eigen naam blijven rijden of dat we beide teams laten fuseren tot één geheel, dat gaan we later bekijken”, zegt Versteijnen. “De ontwikkeling en de bouw van de truck zijn voorlopig het belangrijkste”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.