Sneeuw blijft mogelijk liggen in oosten van de provincie

14 februari 2016 om 18:14
nl
Het oosten van Brabant kan zondagavond zomaar eens veranderen in een witte wereld. De sneeuw die daar dan naar verwachting valt, kan namelijk blijven liggen. Dat voorspelt Meteo Group.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In Brabant valt op sommige plekken zondag natte sneeuw en regen, maar in de namiddag en in de avond verandert het weer. Daardoor kan de sneeuw die in het oosten valt zomaar blijven liggen, denkt Meteo Group. Het kwik komt uit op maximaal drie tot vier graden.
GladheidZondagavond en in de nacht naar maandag kan ook in het oosten van Brabant gladheid voorkomen als gevolg van (natte) sneeuw. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel uitgegeven
In het westen van Brabant blijft de neerslag naar verwachting niet liggen. "Dat heeft te maken met de intensiteit van de neerslag", legt weerman Tom van der Spek van Meteo Group uit. "Een hoogteverschil van twintig meter kan zomaar het verschil maken tussen regen en een witte wereld."
Maandag ook wintersMaandag klaart het iets op, maar ook dan kan er zomaar een winterse bui vallen. Het kwik stijgt tot een graad of vijf. In de avond is de lucht echter helder, waardoor de temperatuur snel tot onder de nul graden duikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!