Meegluren: Vogelbescherming zet webcams in vogelnestjes weer aan

14 februari 2016 om 14:37
nl
Natuurliefhebbers opgelet. De Vogelbescherming heeft weer een aantal webcams in de natuur aangezet waarmee talloze vogels vanuit huis zijn te begluren. Er staat onder meer een cam in De Mortel.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De webcams maken deel uit van de campagne Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Op twaalf locaties in Nederland hangen de camera's. Via beelden op de website beleefdelente.nl kunnen mensen de activiteiten van onder meer de steenuil, koolmees, spreeuw, ooievaar, bosuil en slechtvalk tijdens het broedseizoen volgen.
Dit jaar zijn voor het eerst camera's geplaatst in nestkasten van de roofvogel grauwe kiekendief en de blauw-oranje ijsvogel. Ook is een webcam gezet op de voedertafel van de tuin van Vogelbescherming en bij een weidevogelboer, waar vogels als grutto en kievit in beeld verschijnen.
Brabantse webcamsBrabantse cameraplekken dit jaar zijn de toren van Alticom in De Mortel. Daar kunnen vogelliefhebbers op 130 meter hoogte meegluren. Ook bij een landgoed van een vogelliefhebber in Dongen hangen camera's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.