Ireen Wüst vierde op 1500 meter WK afstanden: 'Het was een nietszeggende rit'

14 februari 2016 om 15:59
nl
Ireen Wüst is zondag bij de WK afstanden in Kolomna vierde geworden op de 1500 meter. De Goirlese viervoudig olympisch kampioene was liefst twee seconden langzamer dan haar troonopvolgster Jorien ter Mors. ‘Ik kwam totaal niet op snelheid.’
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Ter Mors snelde in de openingsrit naar een dik nieuw baanrecord 1.53,92 en zag haar rivalen zich stuk voor stuk op die tijd stukbijten. Wüst, die al in de tweede race moest opdraven, kwam niet verder dan 1.55,93.

"Ik kwam totaal niet op snelheid. Ik probeerde de race nog vlak te houden, maar dat lukte ook niet. Het was een nietszeggende rit. Ik ben daar wel teleurgesteld in. Ik heb zo hard gevochten om hier te staan”, treurde Wüst na afloop.

De Goirlese liep in de aanloop naar het WK een hersenschudding op bij een valpartij. “Daardoor heb ik heel lang niet kunnen trainen. Toch heb ik een grote afstand netjes weggewerkt met een vierde plek. Maar als ik op een WK sta, dan wil ik gewoon meer. Dan wil ik gewoon de beste zijn. Ergens moet je tevreden, blij en trots zijn. Maar ik wil zo graag weer een keer winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.