V&D-winkels nog zeker anderhalve maand dicht, onderhandelingen over doorstart gaan door

15 februari 2016 om 15:22 • Aangepast 21 november 2020 om 12:42
nl
De warenhuizen van V&D, met acht vestigingen in Brabant, blijven waarschijnlijk nog minstens anderhalve maand dicht. Zelfs als er deze week een doorstart wordt aangekondigd, duurt het nog een hele tijd voordat de winkels weer open kunnen. Een woordvoerder van de curatoren van het concern heeft dit maandag gezegd.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De curatoren zijn er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de deadline, afgelopen nacht, de onderhandelingen over een doorstart af te ronden. Daarom hadden zij de verhuurders van winkelpanden afgelopen weekend drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen. Maandagmorgen was al bekend geworden dat de winkels vandaag en morgen dicht zouden blijven.

Wachten op privacy instellingen...

Goede vooruitgang'Om de keten na een doorstart voort te zetten, is het nodig personeel opnieuw in dienst te nemen, zaken weer te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Volgens de zegsman van de curatoren is dit niet in een paar dagen te regelen.
Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D overnemen, zo werd op 6 februari bekend. Kahn is eigenaar van onder meer Coolcat, Sapph en MS Mode. Vorige week werd duidelijk dat de winkelondernemer verder wil met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moet daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moet worden afgerond.

Wachten op privacy instellingen...

Doorbetaling stopt deze weekDe curatoren hielden de winkels van V&D sinds het faillissement op oudjaarsdag open. De doorbetaling van de óngeveer achtduizend medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants liep echter slechts tot begin deze week.
Overigens zal de winkel in Den Bosch niks merken van een eventuele doorstart onder de vleugels van Kahn. Dit pand is eigendom van Metroprop in Amsterdam en de eigenaar hiervan liet vorige week al weten dat hij niet meer met Kahn praat. Hij is in gesprek met het Canadese Hudson's Bay. Dit concern heeft alleen interesse in de winkelpanden van V&D, niet in een doorstart van de gekwelde onderneming.
La Place overgenomen door JumboSupermarktgigant Jumbo uit Veghel mag restaurantketen La Place overnemen uit de failliete boedel van V&D. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vorige week besloten.
Of dat ook geldt voor de vestigingen die in de V&D-panden zijn gevestigd, is nog niet zeker. Dat wordt nog besproken met de curatoren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.