Kargbo ontkent matchfixing bij Willem II: ‘Die mail is niet van mij afkomstig’

15 februari 2016 om 13:09
nl
Ibrahim Kargbo blijft ontkennen, dat hij betrokken is geweest bij matchfixing. "Ik heb me nooit schuldig gemaakt aan matchfixing en ook nooit geld gekregen'', vertelde hij maandag aan het Brabants Dagblad. “Ik heb de mail waarop de KNVB de bewijslast baseert, met de politie bekeken. Die mail is niet van mij afkomstig. Er wordt zonder reden jacht gemaakt op mij.''
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De KNVB maakte maandag bekend dat Kargbo een afspraak gemaakt heeft met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore over een nederlaag van Willem II in de wedstrijd tegen FC Utrecht op 9 augustus 2009 (0-1). De integriteitseenheid van de nationale voetbalbond baseert zich onder meer op verschillende e-mailconversaties.
Voor de KNVB staat vast dat Kargbo schuldig is. De voetballer uit Sierra Leone heeft zijn loopbaan inmiddels beëindigd, maar mag van het bestuur betaald voetbal nooit meer een functie in het Nederlandse voetbal uitoefenen.
ZIE OOK: Matchfixing of eerlijk spel? Bekijk de samenvattingen van verdachte wedstrijden Willem II
Kargbo vroeg 200.000 euroVoor het manipuleren van de wedstrijd tegen Utrecht vroeg Kargbo volgens de Volkskrant 200.000 euro aan de Singaporees Wilson Raj Perumal (50), die meermaals is veroordeeld voor matchfixing.
De matchfixer wilde slechts 75.000 euro betalen voor Kargbo en twee teamgenoten die in het complot zouden zitten. Kargbo moest zorgen voor een bepaalde uitslag waardoor een Aziatische bende grote bedragen kon verdienen op de gokmarkt, meldt de krant.
Ook keeper Maikel Aerts en de aanvoerder van Willem II zouden destijds van de matchfixing op de hoogte zijn geweest, zo denkt de KNVB op basis van de mails. Kargbo heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend, evenals Maikel Aerts.
Matchfixing door Willem IIDe Volkskrant onthulde begin vorig jaar op basis van eigen onderzoek dat tijdens het seizoen 2009-2010 in elk geval de wedstrijden van de Tilburgers tegen Ajax en Feyenoord gemanipuleerd zouden zijn. In totaal zouden zes wedstrijden van Willem II zijn gefixt, zo werd later dat jaar in de krant gepubliceerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.