Video

Dorpshuis Onder d'n Plag wekenlang dicht na brand:'Ik kon wel huilen'

15 februari 2016 om 13:22
nl
Een korte maar hevige brand heeft zondagnacht de technische installatie van dorpshuis Onder d'n Plag in Demen, bij Ravenstein, verwoest. De brand is vermoedelijk aangestoken. Het dorpshuis blijft door de schade wekenlang dicht.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Van de verwarmingsketel en de boiler is weinig meer over dan zwartgeblakerde resten. Ook de elektriciteit werkt niet meer. De schade loopt in de tienduizenden euro's.
Sabine ontdekte de brand vannacht: "Ik zag vlammen bij de regenpijp, toen ik naar huis ging van mijn late dienst, het vuur greep snel om zich heen." Sabine waarschuwde de brandweer die snel ter plekke was. Dat is een geluk, anders was het houten gebouw waarschijnlijk helemaal in vlammen opgegaan.
HuilenBeheerder Henk van Erp is er kapot van: "Ik kon wel huilen vannacht", zegt hij. Het dorpshuis is pas drie jaar oud en wordt dagelijks gebruikt. In het totaal door twaalf verenigingen.
Omdat er geen verwarming en elektriciteit is, kan het dorpshuis voorlopig even niet gebruikt worden. De kaartvereniging voor ouderen, de biljartclub en de volksdansclub, allemaal staan ze tijdelijk op straat. Ook de voetbalclub kan niet spelen omdat er geen warm water uit de douches komt.
Zieke manDe politie denkt dat de brand is aangestoken. Beheerder Henk van Erp zegt dat Ravenstein al twee jaar wordt geplaagd door brandstichtingen: "Die man is gewoon ziek, meer kan ik er niet van zeggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.