Duitse automobilist in levensgevaar nadat ijzeren voorwerp op voorruit komt, zegt politie

15 februari 2016 om 21:04 • Aangepast 21 november 2020 om 12:42
nl
Een 36-jarige Duitse automobilist is maandagochtend zwaargewond geraakt op de N270 bij Deurne. Volgens de politie is een ijzeren voorwerp op de voorruit van zijn wagen geknald en raakte de man daardoor ernstig gewond. Hij is levensgevaarlijk gewond opgenomen in een ziekenhuis, zegt een woordvoerder van de politie.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Op een foto is te zien dat er een groot gat in de voorruit zit. "Het is een ijzeren voorwerp. Dat kan óf een onderdeel zijn van een vrachtwagen, maar het kan ook lading van een vrachtwagen zijn", vertelt de zegsman van de politie.
Slachtoffer met traumaheli meeDe hoofdwond van de man was zo ernstig dat hij met een traumahelikopter naar het Radboudumc in Nijmegen is gebracht. Dit gebeurt niet vaak. Meestal wordt de traumaheli alleen ingezet om een arts bij een ongeluk af te zetten, zodat deze mee kan rijden met een ambulance.
Het ongeluk gebeurde rond halftwaalf in de ochtend. De Duitse automobilist reed op de N270 van Deurne richting Helmond ter hoogte van een Esso-tankstation toen er iets op de ruit van zijn voertuig terechtkwam.
De weg was in beide richtingen een tijd dicht tussen N279 naar Someren/Asten en de N604 naar Deurne. Iets na twee uur ging de weg weer open.

Wachten op privacy instellingen...

Bijrijder niet gewondNaast de bestuurder zat nog een man, een 31-jarige Duitser. Die raakte niet gewond. De politie heeft hem gesproken, maar dat leverde voor het onderzoek niets op. Ook is de politie nog op zoek naar chauffeurs die sinds maandagochtend onderdelen of lading van hun voertuig missen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.