Explosief midden in woonwijk Breda, huizen ontruimd [VIDEO]

BREDA - De hulpdiensten zijn dinsdag massaal uitgerukt naar de Esserstraat in Breda. Er kwam een melding dat een man zichzelf iets wilde aandoen. In zijn auto werd daarna explosief materiaal aangetroffen, zo meldt de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig. De EOD onderzoekt met een robot of er daadwerkelijk explosiegevaar is.

De man is gearresteerd. Mogelijk gaat het om Janie H. Hij liet een filmpje op Facebook achter, waarin hij verwees naar een conflict met een aantal mensen.

LEES OOK: 'Janie H. zorgde voor explosief in auto, plaatste een filmpje op Facebook'

Conflict
Bewoners van de Esserstraat en de kruising van de Haagweg zijn uit hun woningen gehaald. Zij worden tijdelijk opgevangen bij restaurant Don Qui John aan de Haagse Markt. Ook de huisartsenpost is gesloten.

Een bewoner over wat hem overkwam: "De politie vertelde me dat ik mijn huis uit moest omdat er explosiegevaar was. Ik heb mijn dochtertje gepakt en we gaan maar even naar familie in de buurt."

Helikopter
De politiehelikopter werd ingezet om beelden te maken van de situatie. De helikopter landde even later op de voetbalvelden van Groen-Wit.