Willem II-directeur Berry van Gool: 'Justitie moet matchfixing aanpakken'

15 februari 2016 om 17:41
nl
Waar al enkele maanden voor gevreesd werd, is nu bewezen. Oud-Willem II speler Ibrahim Kargbo heeft de boel belazerd. In Tilburg werd maandag met afschuw gereageerd op het nieuws. "Teleurgesteld. Verschrikkelijk. We zijn benadeeld. Er is schade ontstaan en dat is heel slecht voor de club", laat algemeen directeur Berry van Gool in een eerste reactie weten.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Willem II ontsloeg in seizoen 2009/2010 trainer Alfons Groenendijk en bleef via de nacompetitie ternauwernood behouden voor de eredivisie. "Je gaat toch terug denken aan die tijd. Je vraagt je af wat er precies is gebeurd."
Van Gool is zich bewust dat meer mensen hierdoor benadeeld zijn. "Het heeft iedereen geraakt: spelers, trainer, supporters. Het was geen makkelijke tijd voor de club. Dus je gaat je toch afvragen wat de invloed is geweest van dit gebeuren. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Of we ooit de schade kunnen verhalen valt te bezien. Matchfixing bewijzen is al moeilijk. Schade aantonen nog moeilijker", aldus Van Gool.
AanpakSinds 2009 licht de KNVB spelers voor over matchfixing en Willem II zelf screent spelers voordat ze een contract krijgen. Toch moet er volgens Van Gool en de KNVB meer gebeuren om matchfixing tegen te gaan in Nederland.
"We moeten dat probleem landelijk aanpakken. Het gaat hier om criminele organisaties. Die moeten bestreden worden. Daar heb je justitie voor die daar veel kennis van heeft. We hebben die kennis tot nu toe nog niet gebruikt voor matchfixing. Ik denk dat nu het moment is gekomen om dat te gaan doen", besluit Van Gool.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.