'Geen Bauhaus in Den Bosch', bouw-, tuin- en wooncentra op achterste poten

15 februari 2016 om 20:27
nl
Geen Bauhaus in Den Bosch. Dat is de boodschap van een brandbrief die is gericht aan de colleges van Burgemeester en Wethouders van Den Bosch en omliggende gemeenten. Het stuk is opgesteld door tal van grote en kleine bouwhandels, tuincentra en meubelzaken in de regio.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Bauhaus is een grote Duitse doe-het-zelf-keten en wil in Den Bosch zijn eerste vestiging in Zuid-Nederland bouwen. Het Bossche college heeft er al mee ingestemd.
Grote vergissingVolgens de schrijvers van de brandbrief begaan B en W hiermee een grote vergissing. Ze zijn bang dat diverse winkels hierdoor het loodje gaan leggen en dat de leefbaarheid op diverse plekken verder zal afnemen.
Ook balen ze ervan dat het collegevoorstel snel na het vaststellen van een gezamenlijke Regionale Detailhandelsvisie komt.
De opstellers van het schrijven zijn verbijsterd. Ze vinden dat de ontwikkelingen en behoeften in de regio worden gefrustreerd door de bouwwoede van centrumgemeente Den Bosch. Ook de gemeenteraden in Noordoost-Brabant en Provinciale Staten zijn op de hoogte gebracht van hun onvrede.
Zorgen in Sint-MichielsgestelPolitiek liggen buiten Den Bosch de plannen van Bauhaus eveneens gevoelig. Eerder op de dag werd bekend dat de gemeenteraad van buurgemeente Sint-Michielsgestel zich zorgen maakt.
Het CDA, de PvdA en de VVD wijzen er net als in de brandbrief van de ondernemers op dat er regionale afspraken zijn geschonden. Zij vinden dat hun college te weinig opkomt voor de belangen van de eigen inwoners en ondernemers. B en W van Sint-Michielsgestel is gevraagd opheldering te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.