15 februari 2016 om 22:46 • Aangepast 21 november 2020 om 12:41
NAC liet maandagavond een grote mogelijkheid liggen om feest te vieren. De ploeg had de derde periodetitel in de Jupiler League voor het grijpen, maar verloor van FC Emmen. "Het toont de labiele ploeg die we hebben", oordeelt trainer Marinus Dijkhuizen.
Profielfoto van Spierts Twan
Spierts Twan

Hoogstaand voetbal was er niet te zien in het ijskoude Emmen, maar leuk was het bij vlagen wel. Zowel NAC als FC Emmen probeerde aanvallend te spelen.
ZIE OOK: FC Eindhoven grote winnaar van avondje Jupiler League, FC Oss met 4-0 naar huis gestuurd
De grootste kansen voor rust waren voor FC Emmen. Jelle Ten Rouwelaar redde twee keer attent.
Niet klemTien minuten na rust moest Ten Rouwelaar weer in actie komen, maar deze keer was hij minder succesvol. Jurjan Mannes haalde uit. De keeper had de bal niet klemvast, waarna Marnix Kolder in de rebound de hoek kon uitkiezen: 1-0.
Ook na die treffer bleven de grootste kansen voor FC Emmen. Aan niets was te merken dat NAC bij winst een prijsje had kunnen pakken én 75.000 euro op de clubrekening bij had kunnen schrijven. De ploeg oogde flets en machteloos.
Met tien man verderToen Kenny van der Weg een kwartier voor tijd na een harde tackle met rood mocht inrukken, leek de wedstrijd helemaal gespeeld. Sjoerd Ars was toch nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Telgenkamp. Ook Hakim Borahsasar had nog kunnen scoren voor NAC, maar ook in de slotminuten waren de grootste kansen voor FC Emmen.

'Labiele ploeg'Trainer Marinus Dijkhuizen oogde na afloop moedeloos. “We hebben te weinig kwaliteit gebracht. Het toont de labiele ploeg die we hebben. Het team is niet sterk genoeg als het wat minder gaat.”
Ook aanvoerder Sjoerd Ars wist weinig positiefs uit de trieste maandagavond te halen. “Zo’n beetje alles ging mis. Ik ben er doodziek van. Een dramatische wedstrijd, ik kan er niet heel veel meer van maken.”
Twaalf punten achterstandNAC zakt door de nederlaag naar de vierde plek op de ranglijst, twaalf punten achter koploper Sparta. FC Eindhoven pakte de periodetitel, die NAC dus voor het grijpen had.
“Die periodetitel was meer voor de statistieken voor ons", zegt Ars. "Ik baal het meest van de manier waaróp we deze wedstrijd verliezen.”