Nog geen 'Wiljan Vloet-effect' bij FC Den Bosch: 1-2 verlies tegen Achilles '29

15 februari 2016 om 22:56
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Furhgill Zeldenrust in actie (foto: Henk van Esch)
1/2
Niet veel toeschouwers waren maandagavond in getuige van de eerste wedstrijd van FC Den Bosch onder leiding van de teruggekeerde trainer Wiljan Vloet in De Vliert. De ruim duizend toeschouwers die de kou wél trotseerden en de boycot van teleurgestelde fans negeerden werden niet beloond. Zij zagen tegenstander Achilles'29 met 1-2 winnen.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door

De sfeer bij FC Den Bosch is nog steeds om te snijden vanwege aanhoudende teleurstellende resultaten. Voor veel supporters is Fred van der Hoorn de zondebok en zij eisen dan ook zijn vertrek. Niet de ontslagen trainer Rene van Eck, maar technisch manager Van der Hoorn is volgens hen verantwoordelijk voor de teloorgang van FC Den Bosch.
ZIE OOK: FC Eindhoven grote winnaar van avondje Jupiler League, FC Oss met 4-0 naar huis gestuurd
Om die reden was de M-Side vrijwel leeg. Veel supporters van dat vak besloten ook deze wedstrijd te boycotten in hun roep om drastische veranderingen bij hun club kracht bij te zetten.[tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/699307377322016768] Beste kansen voor Den Bosch, Achilles '29 scoortDesondanks begon FC Den Bosch goed aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier grote kansen om op voorsprong te komen. Niek Vossebelt en Furghill Zeldenrust kwamen vlak na elkaar oog in oog met Achilles '29-keeper Leon ter Wielen, maar slaagden er niet in te scoren.
Vlak voor rust gebeurde dat wel aan de andere kant, door Mehmet Dingil, zodat de gasten wat geflatteerd met een 0-1 voorsprong gingen rusten.
Wel kansen, geen goalsOok na rust creëerde FC Den Bosch de beste kansen, waarbij onder meer Maarten Boddaert voor open doel de bal ver over schoot en ook Abdelaziz Khalouta verzuimde de gelijkmaker te scoren.
Bij één van de counters wist Achilles'29 wél het net te vinden. Omid Popalzay scoorde de 0-2, waarna veel supporters van FC Den Bosch het niet meer wilden of konden aanzien en 20 minuten voor tijd het stadion verlieten.
Teleurstellende rentree Wiljan VloetZij zagen daarom niet dat in de 85e minuut Malcolm Esajas nog wel voor de 1-2 zorgde. De ploeg van Vloet ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde daar niet in, zodat de rentree van Wiljan Vloet in De Vliert uitliep op een fluitconcert en de zoveelste teleurstelling voor FC Den Bosch.
Trainer Wiljan Vloet zag toch wel lichtpunten na de wedstrijd. "Het was niet goed, maar we hebben wel de meeste kansen gecreëerd. De eerste helft was gewoon heel slordig maar de wil is er. Maar je speelt niet goed genoeg om te winnen."
'Ik wil deze club op de goede weg krijgen'Maar hoe kan Vloet zijn spelers weer op de rit krijgen? "Je kunt spelers veel vertrouwen geven. Maar ze moeten het in de wedstrijd laten zien. Er moet veel worden getraind en dat hebben we nog niet kunnen doen. De eerste dagen hebben we veel werk verricht, langzaam kom je erin. Het voetbal moet gewoon veel beter.
Dat supporters teleurgesteld zijn snapt de nieuwe trainer. "Maar we zijn aan iets aan het bouwen. Laat dit het begin zijn. Deze club is van heel ver gekomen en heeft een financiële moeilijke periode gehad. Iedereen hier wil dat het goed gaat. De afgelopen vijf dagen heb ik alleen maar heel hard werkende mensen gezien", zegt Vloet met een hese stem. "Het is slopend, ik moet wennen aan mijn stem, aan alles moet ik wennen maar ik wil deze club weer op de goede weg krijgen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...