Paradigit in Eindhoven gaat door, zo'n honderd banen gered ondanks faillissement

16 februari 2016 om 12:11 • Aangepast 21 november 2020 om 12:40
nl
Computerverkoper Paradigit gaat door. Het bedrijf, dat vorige week deels failliet werd verklaard, kan zijn drie grootste winkels openhouden. Met de curatoren zijn afspraken gemaakt over een doorstart van de vestigingen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Negen andere zaken gaan dicht.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Door het akkoord met de curatoren zijn de banen van bijna honderd medewerkers gered. Ook is de productgarantie van klanten overgenomen. Paradigit wordt voor minstens 4,5 miljoen euro 'teruggekocht' door P-Hold bv van Arjen de Koning. Hij is de oprichter van deze onderneming.
Belastingschuld deels vereffendCurator Jaap van der Meer, verbonden aan Turnaround Advocaten in Best, vindt het opmerkelijk dat ook overeen is gekomen dat een deel van de belastingschuld zal worden vereffend. "De fiscus heeft hiermee genoegdoening gekregen", aldus Van der Meer.
Het was al bekend dat het concern verder zou gaan met zijn webwinkel Paradigit.nl. De keten had twaalf winkels, maar die werden onlangs failliet verklaard, net als het distributiecentrum in Eindhoven en vijf vestigingen die onlangs waren geopend binnen de warenhuizen van V&D. De elektronicaketen die in de problemen kwam door de aanhoudende malaise in de retailmarkt was goed voor ongeveer tweehonderd banen.

Wachten op privacy instellingen...

Shop-in-shopsIn december nog kondigde Paradigit de opening aan van minstens tien nieuwe winkels binnen de muren van bestaande V&D-filialen, zogeheten shop-in-shops. Daarvan waren er inmiddels vijf in bedrijf. Deze verkooppunten blijven voorlopig gesloten, omdat de warenhuizen zelf door het faillissement van V&D ook dicht zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.