Geen bewijs voor seksueel misbruik van kind in azc De Orangerie in Eindhoven

16 februari 2016 om 14:31
nl
Er is geen bewijs gevonden voor een zedenmisdrijf in De Orangerie, het asielzoekerscentrum in Eindhoven. Politie en het Openbaar Ministerie hebben er sinds oktober vorig jaar onderzoek naar gedaan.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Onlangs meldde burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven dat ‘nader onderzoek van de recherche tot niets heeft geleid’. Inmiddels heeft justitie de zaak geseponeerd, omdat het seksueel misbruik van een kind niet kan worden bewezen.  
Verdachte man overgepIaatstIn verband met de aangifte was overigens niemand aangehouden. Er is wel een man die hierbij betrokken zou zijn geweest als verdachte gehoord. Hij is ook direct nadat er aangifte was gedaan overgeplaatst naar een ander opvangcentrum.
Het vermeende delict kwam voor het eerst naar buiten via antwoorden van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven op vragen van de raadsfractie van de Lijst Pim Fortuyn. Onlangs werd het ook genoemd in een landelijke opsomming van (mogelijk) strafbare feiten in opvangcentra voor asielzoekers en vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.