Definitief: noodopvang van 300 vluchtelingen in voormalig ziekenhuis in Veghel

16 februari 2016 om 14:54
nl
Het college in Veghel heeft dinsdag definitief besloten om het oude Bernhoven Ziekenhuis aan de Burgemeester De Kuijperlaan beschikbaar te stellen als noodopvang voor maximaal 300 vluchtelingen voor de termijn van maximaal één jaar.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

“Wij hebben goed geluisterd naar de inbreng van omwonenden en belanghebbenden. Wij zien geen aanleiding om van de noodopvang af te zien. Wel hebben wij een aantal randvoorwaarden aangescherpt en aangevuld”, aldus wethouder Jan Goijaarts namens het college.
Momenteel wonen er twintig mensen antikraak in het oude ziekenhuis. Vanwege de komst van de vluchtelingen moeten zij vertrekken. De gemeente Veghel garandeerde eerder al dat de huidige bewoners een alternatieve woonruimte krijgen toegewezen.
Nadere afsprakenMet name op het gebied van openbare orde en veiligheid wil het college nadere afspraken. Het gaat onder meer om extra surveillance van de politie. Daarnaast zijn er afspraken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de maximale duur van de opvang van één jaar, stelt de gemeente.
Het college wil ook dat zodra de noodopvang is beëindigd, met de sloop en verdere ontwikkeling van het voormalige ziekenhuisterrein wordt gestart. Omwonenden en belanghebbenden zijn vandaag geïnformeerd over de beslissing van het college.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.