Video

Blij maar nuchter, periodetitel FC Eindhoven smaakt naar meer: 'Bij eerste vijf is goed zat'

16 februari 2016 om 15:10
nl
Winst moet gevierd worden en dat deden de spelers van FC Eindhoven na het binnenslepen van de derde periodetitel dan ook. Toch overheerste er dinsdag op de training een nuchtere stemming.
Profielfoto van Koert, van Martijn
Geschreven door
Koert, van Martijn

Trainer Mitchell van der Gaag is trots op zijn elftal, maar zit niet met zijn hoofd in de wolken. "Het winnen van de periodetitel is hartstikke mooi, maar onze ambitie blijft om in de top vijf te eindigen. Op die manier ontlopen we de eerste ronde van de play-offs. We zijn met onze derde plaats goed op weg om dat te bewerkstelligen."
Club met mooie ambitiesVoor de kersverse technisch directeur Harm van Veldhoven was het een geweldige eerste werkdag. "Het was gisteren een mooie dag voor Eindhoven en dat is een beloning voor het werk dat hier de laatste tijd is geleverd."
Voor Van Veldhoven kwam de periodetitel niet eens zo onverwachts. "Tijdens de gesprekken die ik had met de club bleek dat ze hier mooie ambities hebben, daardoor is het voor mij geen hele grote verrassing dat de club structureel goed presteert."
'We willen meer'Operationeel manager Kees Lepelaars had een korte nacht, maar had het er graag voor over. "Zoveel titels hebben we de laatste jaren niet gewonnen met Eindhoven. En met deze onverwachte titel zijn we ontzettend blij."
Zo blij dat er een extra drankje op genuttigd werd. "Brabantse nachten zijn lang, hè?! Maar goed, het seizoen is nog lang en hopelijk kunnen we in de play-offs een rol van betekenis spelen. Dit is lekker, maar nu willen we meer."
Volgend seizoen de derby tegen PSV?Wanneer de blauw-witten erin slagen om te promoveren, ontmoeten ze volgend seizoen hun grote broer, PSV. Toch droomt de achterban daar nog niet over: "Af en toe een periodetitel pakken en lekker bij de eerste vijf eindigen is goed zat."
Nuchterheid, daar kom je het verste mee. "Het budget van FC Eindhoven is te klein voor de eredivisie. Kijk nou naar De Graafschap, het is toch niet leuk om elke week te gaan kijken en te verliezen? En die Lichtstadderby spelen we toch elk jaar wel", glimlacht een supporter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.