Bezoek van ons koningspaar aan West-Brabant was 'keizerlijk' en 'kleurrijk'

16 februari 2016 om 19:17 • Aangepast 21 november 2020 om 12:40
nl
West-Brabant stond deze dinsdag in het teken van ons koningspaar. Ze bezochten onder andere het Zuidwesthoek College in Ossendrecht, waar directeur Piet Antonissen een half uur de tijd kreeg het paar rond te leiden. Bloemist Anne-Celeste van Krimpen verzorgde de bloemdecoraties in Sprundel.
Profielfoto van Lieshout, van Sanne
Geschreven door
Lieshout, van Sanne

Een spannende dag voor schooldirecteur Antonissen. "Ik was niet heel zenuwachtig, al zullen anderen waarschijnlijk over me zeggen dat ik dingen anders deed dan normaal." Hij vond het heel leuk om het koningspaar te ontmoeten.
BurgemeesterBegin december kreeg Antonissen een telefoontje van de burgemeester dat hij vrijdag om acht uur op school zou zijn. "Ik wist niet waarom, dan komt hij daar zitten en vertelt hij van het bezoek. Toen was ik wel even stil."
ZIE OOK: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten van bezoek aan West-Brabant
Vanaf die dag begon de voorbereiding waar veel tijd in ging zitten voor de schooldirecteur. "Je wilt iets laten zien dat bruist, zodat als het paar terug gaat naar Eikenhorst ze het hier nog over hebben." Hij wilde op alles letten. "Je wordt door angst geregeerd, maar dat moet je proberen los te laten."
Thema sociale veerkachtHet thema voor Ossendrecht was sociale veerkracht. "De commissaris gaf aan dat hij, rondom dat thema, de uitvoering van het wielercollege een mooi voorbeeld van verbinding vond in de regio waar we wonen."

Wachten op privacy instellingen...

De Koning en Koningin kregen een rondleiding door de school waar korte thema's in waren opgenomen. "Ik bracht het koningspaar in contact met de leerlingen en zij deden het gesprek."
Zo was er een spinningafdeling, een ruimte met fietsonderhoud en maakte ze kennis met onze topsporttalenten. "Maxima is geweldig. zij heeft zo'n mooie uitstraling, charisma noem je het denk ik."

Wachten op privacy instellingen...

Bijzondere bloemenAnne-Celeste van Krimpen uit Oudenbosch verzorgde de bloemdecoraties in Sprundel. "Wij leveren hele bijzondere bloemen, die maanden tot jaren zonder water kunnen." Voor deze 'bijzondere' dag werd wel gekozen voor verse bloemen die water nodig hebben.
ZIE OOK: Koninklijk bezoek aan West-Brabant in tweets, foto's en video's
"Het was de kunst om de bloemen open te laten klappen als het paar zou langslopen." Dat was gelukt, maar vergde een goede voorbereiding. "We hadden geluk dat de zon scheen en de vorst niet te intens was. We hebben de bloemen perfect ingekocht door bij heel veel kwekers langs te gaan en de juiste bloem op de juiste tijd te kopen."
GladiolenTwee weken van tevoren kreeg Van Krimpen te horen dat ze de bloemarrangementen mocht maken. "We hoefden geen rekening te houden met welke bloemen we gebruikten. "We kozen voor gladiolen, die normaal alleen in de zomer verkrijgbaar zijn.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik wilde in de hoogte werken, omdat het zulke grote arrangementen zijn." De bloemist was vereerd en vond het fantastisch om te doen. "Als dan iedereen 'wauw' roept is het helemaal top." De bloemen blijven nog een paar dagen staan voor het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem.
Zo eindigde een spannende dag in West-Brabant, waar koning en koningin genoten van wat de provincie te bieden heeft. Zo ook voor zij die het mogelijk maakten voor het koningspaar. Zij genoten ook. Met volle teugen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.