Video

Kleuters zijn boos omdat een boef de schommels heeft gejat van het schoolplein

16 februari 2016 om 17:30
nl
"Er waren boeven geweest hier en die hebben de schommels gestolen." De 5-jarige kleuter uit groep één van basisschool Eben Haézer in Woudrichem, zit vol over de diefstal van de schommels op het schoolpleintje. "Ik ben wel een beetje verdrietig en ik ben erg boos. Ik vind het heel erg dat de schommels weg zijn."
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Terwijl de wereld in brand staat en het nieuws wordt gedomineerd door minder fraaie zaken, hebben de kleuters van basisschool Eben Haézer wel wat anders aan hun hoofd. Op het schoolpleintje is de diefstal van de schommels 'het gesprek van de dag'.
Lang op je beurt wachten"Ze schommelen heel graag en er is nu nog maar één schommel over. Ja, dan moet je wel heel erg lang op je beurt wachten", vertelt juf Astrid de Zeeuw van de basisschool.
De twee schommels, die met stalen kettingen en stalen bouten op een stalen frame zaten gemonteerd, zijn waarschijnlijk zondagnacht gestolen. De dief is overigens wel heel netjes te werk gegaan.
Professioneel uit elkaar gehaaldDe schommels zijn  professioneel gedemonteerd. Geen grof geweld, helemaal niets. Wat achter bleef was een stalen poort waar de schommels aan waren vast gemaakt.
Ook bij de volwassenen heeft de diefstal de wenkbrauwen doen fronsen. "Op z'n minst hebben ze veel gereedschap gebruikt en hebben ze er bovenop moeten klimmen."  
'Ik ga achter de boeven aan' "Als ik later groot ben ga ik wel achter de boeven aan", zegt een kleuter met veel bravoure. "Dan ga ik de boeven naar de gevangenis brengen."
In een poging om de schommels terug te vinden hebben de kleuters en leerlingen van groep acht gezamenlijk alle bosjes rond het schoolplein doorzocht. Helaas, de schommels werden niet teruggevonden.
Pijltjes met krijt op de stoepEen meisje met mooie vlechten denkt het raadsel te hebben opgelost. "Misschien hebben de boeven wel pijltjes met krijt gemaakt op de stoep naar hun schuilplaats, daar liggen ook de schommels."
Nogal wat kinderen vinden dat de politie gebeld moet worden. Of die überhaupt tijd hebben voor gestolen schommels, is een vraag waar wij volwassenen het antwoord al op weten, maar even wijselijk voor ons houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.