Video

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten van bezoek aan West-Brabant

16 februari 2016 om 19:54 • Aangepast 21 november 2020 om 12:40
nl
Een fijne, hernieuwde kennismaking met West-Brabant. Zo noemde koning Willem-Alexander het bezoek aan het westen van de provincie dinsdag. Samen met koningin Máxima bezocht hij achtereenvolgens Ossendrecht, Bergen op Zoom en Sprundel.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het leek wel Koningsdag in West-Brabant. Drukte langs de wegen waar het koninklijk paar te zien was, vlaggetjes en een gezellige sfeer. Ossendrecht was de eerste stop van koning Willem-Alexander en de koningin.

Onze fotografe volgde de koninklijke stoet door West-Brabant. Check de fotoserie hier.
EnthousiasmeZe arriveerden rond tien uur bij de Volksabdij in Ossendrecht. Wielrenster Thalita de Jong ontving het koninklijk paar met een bloemetje. Op zijn beurt feliciteerde de koning De Jong met haar wereldtitel.
Na de ontvangst ging het koninklijk paar naar het ZuidWestHoek College. Het enthousiasme van de mensen op school raakte koningin Máxima.
ZIE OOK: Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in tweets, foto's en video's
Bergen op Zoom was de tweede stop van het bezoek. Bij aankomst op de Grote Markt, die vol stond met honderden enthousiaste mensen, maakte het paar kennis met de winnende carnavalswagen.
Het oudste hotel van Nederland, De Gouden Draak, kon ook op een bezoek rekenen. Voor het bezoek aan de Grote Markt hadden de koning en koningin op het Markiezenhof een gesprek met enkele ex-werknemers van Philip Morris.

Wachten op privacy instellingen...

Ondertussen liep heel Sprundel uit voor het hoge bezoek. Rond halftwee arriveerden de koning en koningin bij dorpshuis De Trapkes. Na een rondleiding werd onder leiding van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr een gesprek gevoerd over een weerbare overheid.
Ben trots op West-BrabantRond drie uur kwam er een einde aan deze ‘mini-Koningsdag’ in West-Brabant. Het koningspaar was enthousiast en gaf aan het fijn te vinden weer in Brabant te zijn geweest. Volgens de koning moeten we trots zijn op West-Brabant, een regio met veel potentie.
Wat de koning ook fijn vond was de bereikbaarheid van de regio is verbeterd met het nieuwe stuk van de A4. Ondanks dat het navigatiesysteem dit stuk nog niet kende.
Na de erehaag van de wielerploeg van Sint Willebrord vertrok het koninklijk paar met een mandje met streekproducten richting huis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.