Video

Eindhoven moet (ook) het trainingsmekka worden voor triatleten

16 februari 2016 om 20:21
nl
Behalve zwem-, marathon- en voetbalstad moet Eindhoven ook de triatlon-stad van Nederland worden. Trainers en bewegingswetenschappers uit de loop-, fiets- en zwemsport zijn gezamenlijk gestart met het aanbieden van de zogeheten Triathlon Tweedaagse.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De Triathlon Tweedaagse (ja, met een 'h', zo schrijft de bond het graag) is een combinatie van een gewoon trainingskamp en een wetenschappelijk trainingskamp, waarbij gebruikt wordt gemaakt van alles wat Eindhoven te bieden heeft op het gebied van sport en techniek.
Wie gaan het doen Aanjagers van het wetenschappelijke sportkamp zijn bewegingswetenschapper Olaf Noorbergen en fietscoach Maurice Heijnen. Tijdens de Triathlon Tweedaagse trainen deelnemende triatleten in het zwembad van het Innosportlab de Tongelreep, lopen ze (kei)hard op de sintelbanen van atletiekvereniging Eindhoven en wordt er gefietst in de bossen van Lierop en Someren.
Bij alle drie de onderdelen worden de deelnemers ook geanalyseerd op hun techniek. Voor een belangrijk deel gaat dat met peperdure videosystemen en in mindere mate met het blote oog.
Hengelo kwam naar Brabant Recent vond een eerste try-out plaats van het 'nieuwe trainingskamp'. Een professioneel triatlonteam uit de buurt van Hengelo kwam naar Eindhoven en onderging met gretigheid de loop, fiets en zwemtrainingen en de bijbehorende feedback en technische analyses.
Tevreden triatletenTriatleet Scott Hentzepeter is na afloop van twee dagen keihard sporten enthousiast over de Triathlon Tweedaagse. "Ik heb nog nooit zo'n goede zwemanalyse gehad. Ik werd getraind door de coach van Ranomi Kromowidjojo, beter kan je niet hebben. Ik heb goede tips gehad en die probeer ik in praktijk te brengen in het nieuwe seizoen."
Ook teamgenoot Klaas Jan Arkema ziet het 'nieuwe trainingskamp' wel zitten. "Je wordt er niet per se beter van, maar soms kan je na het krijgen van een goede looptraining beter lopen, waardoor je minder energie verbruikt. Die energie kan je dan gebruiken voor het zwemmen en fietsen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.