Bodemsaneerder BioSoil, die ondergrond Chemie-Pack in Moerdijk schoonmaakt, is failliet

16 februari 2016 om 17:07
nl
Het bedrijf BioSoil uit Hendrik-Ido-Ambacht dat samen met Heijmans uit Rosmalen de ernstig vervuilde ondergrond bij Chemie-Pack in Moerdijk saneert is failliet verklaard. Dat bevestigt de provincie dinsdag. Wat de gevolgen van het faillissement van BioSoil zijn voor de enorme schoonmaakklus op de lange termijn zijn, is nog niet bekend. Voorlopig werkt Heijmans gewoon door.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De provincie gunde de schoonmaakwerkzaamheden vorig jaar aan de bedrijvencombinatie. BioSoil en Heijmans, bedrijven met specialistische kennis, begonnen in september met de werkzaamheden. De sanering zou enkele jaren gaan duren en kost zo'n zeven miljoen euro.
Provincie zoekt met Heijmans naar een oplossingVolgens een woordvoerder van de provincie 'lopen er op dit moment gesprekken met Heijmans', het enige overgebleven bedrijf. Een woordvoerder van Heijmans laat weten samen met de curator van BioSoil en de provincie naar een oplossing te zoeken.
De grond bij Chemie-Pack raakte vervuild na de grote brand begin januari 2011. De ondergrondsanering is de laatste fase van het totale schoonmaaktraject dat meteen na de brand begon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.