Over en sluiten voor V&D, of toch niet? 'We kunnen hier nog uitkomen!'

17 februari 2016 om 07:47 • Aangepast 21 november 2020 om 12:40
nl
De overname van V&D is mislukt. De overnamegesprekken met Cool Investments van Roland Kahn zijn afgebroken. Dat hebben de curatoren dinsdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Daarmee komt er na honderddertig jaar een einde aan de V&D in winkelcentra. Curatoren laten weten dat het bedrijf ontmanteld wordt.
Deel medewerkers kan tijdelijk doorDe verklaring van de curatoren luidt: ''Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen.''

Wachten op privacy instellingen...

V&D telt acht vestigingen in Brabant. Eerder werd nog gemeld dat deze in ieder geval nog anderhalve maand dicht bleven. De salarissen van alle achtduizend medewerkers zouden tot en met dinsdag betaald worden. Zij staan vanaf dinsdag op straat.
'Verhuurders voor overname door Kahn'De verhuurders van de V&D-warenhuizen vinden het spijtig het dat het niet is gelukt een passende oplossing te vinden voor het failliete warenhuisbedrijf. Dat lieten ze dinsdagavond in een korte verklaring weten.

Wachten op privacy instellingen...

''Er was onder de verhuurders brede support voor het initiatief Kahn'', stelden de pandeigenaren. ''De verhuurders beraden zich over de nu ontstane situatie en op de volgende stap. Tot nader order worden er geen verdere mededelingen gedaan.''
Jumbo baalt van definitieve sluitingSupermarktconcern Jumbo, dat eerder ?de losse La Place-restaurants overnam, betreurt dat een overname mislukt is. ''Hiermee gaan veel banen verloren en komt er een einde aan een Nederlands retailicoon'', luidt de persverklaring van het supermarktbedrijf uit Veghel.
ZIE OOK: Cool Investments wil V&D overnemen
Het definitief sluiten van de V&D's heeft ook gevolgen van de restaurants van La Place in de warenhuizen. Deze kunnen op dit moment niet voortgezet worden. ''We kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor deze La Place-restaurants.'' De zelfstandige La Place-vestigingen blijven wel gewoon open.
Toch nog een kans?In Nieuwsuur laten de partijen die betrokken zijn bij V&D weten nog altijd tot een overeenstemming te komen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf. Dat meldt vastgoedadviseur Gijs Bessem, die enkele verhuurders van V&D-panden bijstaat. Bessem wees erop dat verhuurders van in totaal 55 panden afgelopen weken wilden meedenken over een doorstart en de plannen van winkelondernemer Roland Kahn.
Dat zijn poging om V&D nieuw leven in te blazen is mislukt, schreef Bessem toe aan miscommunicatie en tijdsdruk. De adviseur van vier vastgoedeigenaren met in totaal tien V&D-panden riep de vastgoedeigenaren, Kahn, banken en het ministerie van Economische Zaken op alsnog rond de tafel te gaan zitten. "We zitten heel dicht bij elkaar. We moeten gezamenlijk begrijpen waar we voor staan. We kunnen hier uitkomen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.