Spaanse politie arresteert 'klant' van politiemol: 45-jarige man zou informatie gekocht hebben - Omroep Brabant

Spaanse politie arresteert 'klant' van politiemol: 45-jarige man zou informatie gekocht hebben

16 februari 2016 om 19:06
nl
De Spaanse politie heeft op verzoek van de Nederlandse autoriteiten een 45-jarige man gearresteerd die ervan wordt verdacht vertrouwelijke informatie van politiemol Mark M. te hebben gekocht. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dinsdagavond aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De vermeende 'klant' van Mark M., wiens identiteit niet bekend is gemaakt, werd op 11 januari in Spanje opgepakt. Hij zat een paar dagen achter slot en grendel en is inmiddels weer op vrije voeten.
Op korte termijn zal de 45-jarige man gehoord worden door de Nederlandse recherche. Hoe het onderzoeksteam de man in het vizier kreeg en wat voor informatie hij zou hebben gekocht van de politiemol, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen.
ZIE OOK: Politiemol Mark M. zwijgt in rechtbank terwijl advocaat en justitie er 'mooi schouwspel' van maken
Brabantse handlangersHet is niet de eerste keer dat er vermeende klanten van de politiemol is opgepakt. Vorig jaar werden twee mannen uit Geldrop en Veldhoven opgepakt op verdenking van het kopen van vertrouwelijke politie-informatie van de Limburgse hoofdverdachte die in Son werkte.
Als politiemedewerker heeft M. mogelijk tien grote onderzoeken naar criminelen beschadigd. De Limburger heeft in totaal ruim honderd strafrechtelijke onderzoeken in de politiesystemen bekeken en delen daarvan opgeslagen.
ZIE OOK: Grootschalig onderzoek naar wietkwekers in Brabant liep stuk door verraad politiemol Mark M.
Strafrechtelijk onderzoekM. werd eind september vorig jaar opgepakt. Hij kwam in beeld door een onderzoek naar autohandelaar Jan L. uit Oirschot, bij wie gevoelige politie-informatie werd gevonden. Het strafrechtelijk onderzoek is nog in volle gang.
De geruchtmakende zaak wordt tegen het einde van dit jaar inhoudelijk behandeld bij de rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.