Droom wordt werkelijkheid, Bredase freerunners krijgen eigen oefenparcours

16 februari 2016 om 21:01
nl
Freerunners in Breda kunnen hun 'jumps' en 'grabs' binnenkort oefenen op hun eigen parcours. Dankzij het initiatief van vijf enthousiaste runners wordt de accomodatie gerealiseerd op een plek aan de Veilingkade in Breda. Het wordt daarmee het eerste freerun buitenparcours in Brabant.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

"Dit is een droom die uitkomt", aldus een dolblije Nino Kennis, één van de vijf initiatiefnemers. Volgens Kennis (20) is het freerunnen in de Bredase binnenstad namelijk lastig. "Dat vergt veel improvisatie en daarom is het mooi dat we straks een eigen plek hebben".
Eigen bijdrageDe gemeente had het plan al goedgekeurd en financiële steun toegezegd onder voorwaarde dat de runners zelf de resterende 5000 euro zouden ophoesten. Daarop startten ze een crowdfundingsactie die al enkele honderden euro's opleverde. Maar door een schenking van de bank komt het oefenparcours nu pas echt in zicht.
Iedereen kan straks gratis gebruik maken van het parcours. "Dat is juist zo tof aan freerunning. Het is een way of life waarbij iedereen elkaar helpt", legt Nino Kennis uit.
De Bredase freerunners verwachten al over een maand te kunnen beginnen met de bouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.