Video

Het einde van V&D en hoe het personeel tot het laatst hoop bleef houden

16 februari 2016 om 23:38 • Aangepast 21 november 2020 om 12:39
nl
Goede moed hebben ze. De medewerkers van V&D in Tilburg starten maandag met het sorteren van tienduizenden artikelen, vurig hopend op een doorstart. Ze geloven in het bedrijf, maar dinsdag aan het einde van de middag moet filiaalmanager Thom Lanfers de vervelende boodschap brengen: het is over en uit voor V&D. De volgende dag zullen hij en zijn personeel werkloos zijn.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Lanfers voelt het verdriet in de stem van zijn CEO, als hij telefonisch het slechte nieuws te horen krijgt. Dan is het aan hem om de tweehonderd medewerkers van V&D in de Tilburgse Heuvelstraat het slechte nieuws te brengen. "De mensen hebben dat met veel ongeloof opgepakt. Ik ook, ik ben ontzettend uit het veld geslagen."
Chocola voor Pasen kan wegDe filiaalmanager heeft het vooral te doen met zijn medewerkers die er soms al bijna veertig jaar werken. "Dan moet ik denken aan de man van de chocolaterie die zijn complete collectie voor Pasen weg heeft moeten gooien. Dan schieten mij ook de tranen in de ogen. Dat doet pijn."

Wachten op privacy instellingen...

De afdelingen van het warenhuis (al sinds 1899 in Tilburg) zien er zeldzaam leeg uit. Stellingen staan door elkaar en paspoppen zijn uitgekleed. De winkelmuziek die voor een prettige sfeer moet zorgen, weerkaatst akelig tegen de lege vloeren.
LEES OOK: Over en sluiten voor V&D, of toch niet? 'We kunnen hier nog uitkomen!'
Het personeel van Lanfers heeft sinds maandag hard gewerkt om de tienduizenden truien, broeken, notitieboekjes, koffers en meer op nette stapels te leggen.
Doorstartborrel wordt afscheidsborrelNa het nieuws van dinsdag is er woensdag een rustdag voor iedereen. "Daarna moet iedereen druk gaan solliciteren voor een andere baan." Lanfers gaat de komende weken met een klein team verder om de winkel helemaal te ontmantelen. "Dat alles netjes en schoon afgeleverd wordt. Zo gaat dat ook in andere vestigingen."
De medewerkers van V&D in Tilburg hadden eerder al afgesproken dinsdagavond een borrel te gaan drinken in de stad. "Dat zou een feest moeten worden, een doorstartborrel. Cynisch zeiden we wel dat het ook een afscheidsborrel kon worden, en dat is het nu helaas ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.